TUOTANTOJAMME

Vaiheet

Animaatiot

Animaatio on loistava tapa toteuttaa laadukas ja monikäyttöinen videotuotanto. Animointi ei vaadi näyttelijöitä tai näyttäviä kuvauskohteita, vaan kaikki toteutuu kätevästi digitaalisessa muodossa graafisen suunnittelun ja videoeditoinnin kautta. Animaatiolla esittelet yrityksesi brändiä, kerrot tuotteesi toimintaperiaatteet lyhyesti ja ytimekkäästi tai annat lisäpanoksia myyntitiimisi työkalupakkiin. Käyttötarkoituksia on loputtomasti.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, animaatiossa
on 24 kuvaa sekunnissa.

Image
Image

LEFFASTA LÖYTYI OIKEA KOHDERYHMÄ

HARRI HARAKKA

Markkinointikumppanimme Ekoeristeen haasteena oli tavoittaa perheellisiä ihmisiä, jotka asuvat omakotitalossa. Kauan odotettu Frozen 2 -elokuva oli tulossa ensi-iltaan ja tartuimme elokuvateatterin tarjoukseen pre-roll -mainontaan. Kohderyhmä oli juuri oikea. Tässä elokuvassa käy perheelliset, jotka käyttävät rahaa viihtymiseen. Tästä yleisöstä löytynee myös lisäeristämisellä mahdollista ekologisista ja taloudellisista hyödyistä kiinnostuneita.

Tavoitteena oli luoda spotti, joka sopii elokuvan teemaan ja jättää muistijäljen perheen isälle, äidille ja jopa lapselle. Elokuvaa ennen kärsimättömät perheen pienimmät voivat käydä keskustelua aiheesta samalla kun pyytävät äitiä avaamaan makeispussin.

Tarina piirrettiin, animoitiin ja lopputuloksen kruunasi yrittäjän omaääninen spiikki. Kokonaisuudessaan in-house tuotantona toteutettu Harri Harakka heräsi näin eloon ja ikuistui valkokankaan tähtenä.

OTA YHTEYTTÄ
Image

KAIKKIEN OVIA KÄYTTÄVIEN SANKARI

OVIMIES

Kun sankari on ovimies, ovien vaihto on nopeaa ja näppärää. Brändin tukena voi rohkeimmillaan käyttää animoitua hahmoa.

Autotallinovien saneeraukseen erikoistuneelle JK-Oville ehdotettiin sankaria, joka vaihtaa koko kylän ovet. Sankari otti kirjaimellisesti tuulta allensa tai ainakin animaattorimme sai sen siltä näyttämään.

Kun ovimies syntyi, siitä vakiintui JK-Ovien mannekiini mainoksissa ja esitteissä.

OTA YHTEYTTÄ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Onko animaatio kallista?

Animaatio voi olla todella kallista, jos tavoitellaan elokuvatason tuotantoa. Animaation pituus vaikuttaa myös oleellisesti hintaan. Yksinkertaisimmillaan animaatio on kuitenkin erittäin kustannustehokas tapa synnyttää huomioarviota kampanjaan.

Mistä tiedän millainen
lopputuloksesta syntyy?

Luova prosessi tähtää aina tavoitteen mukaiseen lopputulokseen. Näytämme asiakkaille välivaiheissa, miltä esimerkiksi hahmojen suunnittelu tai layout näyttää ennen animointivaihetta.

Kuinka kauan animaation
tekeminen kestää?

Animaation tuotantoprosessi on suoraan verrannollinen sen laajuuteen. Pienet työt voivat valmistua viikoissa ja suuremmat projektit kannattaa aloittaa kuukausia ennen kampanjaa.

Miten animaation saadaan puhe
mukaan ja kuka puhuu?

Animaatiossa ääninä voi toimia ammattilainen tai jopa asiakas itse. Myös julkkisten ääniä on mahdollista ostaa. Aina tietyn äänen käyttäminen ei ole mahdollista, jos esiintyjä on esimerkiksi saman toimialan toisen yrityksen mainoksella.

Mitä animaatiossa voi kertoa?

Animaatio antaa lähes rajattomat mahdollisuudet toteuttaa mitä vain. Meidän ammattilaisten tehtävä on keksiä formaatti, joka on toimiva, mutta sopii myös budjettiin.

Miten sisältö päätetään?

Sisällön suunnittelua ohjaa videon tavoite ja kohderyhmät. Suunnittelu etenee vaihe vaiheelta ja asiakkaana voit olla mukana suunnittelussa tai jättää sen meidän vastuulle.

Minkä pituinen animaatiovideo voi olla?

Animaation pituutta määrittää sen käyttötarkoitus. Pituus on silloin kohdillaan, kun oletettu katsojan huomioarvo säilyy videon tavoitteen täyttymiseen asti.

OTA YHTEYTTÄ

Kysymme tarvittaessa lisätietoja.
Esim. YouTube-linkki tai videoesimerkki referensseistämme
Image

TIIMIMME

Videotuotannot.fi -tiimi on tuottanut satoja animaatioita tv-mainontaan, jäähallien mediakuutiolle, verkkomainontaan, kotisivuille ja ulkomainontaan. Luova tiimimme koostuu kokeneista markkinoinnin asiantuntijoista, graafisista suunnittelijoista, 2D- ja 3D-animaattoreista, spiikkereistä ja äänisuunnittelijoista. Tuotantomme tapahtuu 100% talon sisällä. Olemme siis aidosti kotimainen yritys ja olemme toimineet jo vuodesta 2007.